کرج-عصرشفافیت-مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان البرز اعلام کرد: ۹۹ درصد چاههای مجاز آب کشاورزی این استان با هدف مدیریت مصرف آب طی سه سال گذشته به کنتورهای هوشمند مجهز شدند.
به گزارش پایگاه خبری عصر شفافیت از البرز، نجفیان گفت: پیش از اجرای طرح هوشمندسازی چاهها با همکاری شرکت برق استان، انشعاب برق به بهره برداران کشاورزی واگذار شد.
وی تاکید کرد: طرح هوشمند سازی چاههای مجاز کشاورزی با هدف مدیریت مصرف آب به اجرا در آمده و مزارع کشاورزی و باغ ها به فراخور نیاز سهمیه آب دریافت می کنند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای البرز افزود: هوشمند سازی چاههای آب موجب شده تا به صورت برخط و لحظه ای میزان مصرب آب کشاورزی در سطح استان اندازه گیری شود؛ بهره بردارانی که بیش از حد مجاز آب مصرف کنند، برق چاههای آنها قطع خواهد شد.
صدور پروانه برای حدود سه هزار حلقه چاه
نجفیان گفت: اکنون سه هزارو۱۰۰ حلقه چاه کشاورزی استان البرز دارای شرایط لازم برای برخورداری از دریافت مجوز، انشعاب برق و کنتور هوشمند هستند که طرح ساماندهی آنها در دست اقدام است ؛ میزان برداشت آب این چاهها بین ۱۰ تا ۳۰ لیتر در ثانیه است.
وی بیان کرد: زمان حفاری حدود ۲ هزارو ۲۰۰ حلقه از این چاهها مربوط به قبل از سال ۱۳۸۵ است که در قالب یک طرح مشخص مجوز دریافت می کنند؛ ۹۰۰ حلقه چاه دیگر (چاه جدید ) نیز مراحل اداری دریافت مجوز آنها تمام شده و امسال انشعاب برق و کنتور هوشمند به آنها واگذار می شود.
انسداد بیش از یک هزار حلقه چاه غیر مجاز
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز با بیان اینکه سال گذشته یک هزارو۱۰۰ حلقه چاه غیر مجاز دراین استان مسدود شد، گفت : امسال انسداد حدود ۲ هزار حلقه چاه دیگر هدفگذاری شده است.
طبق آمار رسمی شرکت آب منطقه ای البرز تعداد چاههای غیرمجاز این استان در سال ۱۳۹۱ حدود ۱۲ هزار حلقه بود که اکنون به پنج هزارو۸۰۰ حلقه کاهش یافته است؛همچنین تعداد چاههای مجاز کشاورزی ،صنعتی و آب آشامیدنی این استان پنج هزارو۶۰۰ حلقه برآورد است.
طرح تعادل بخشی سفره های زیر زمینی استان البرز با هدف تقویت این سفره ها در قالب اجرای پروژه های تغذیه مصنوعی دشت ها، انسداد چاههای غیرمجاز، کنترل اضافه برداشت از چاههای مجاز با هوشمند سازی آنها و فرهنگسازی میزان مصرف از سه سال پیش به اجرا درآمده است.
میزان منابع آب سطحی و زیر زمینی استان البرز یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب برآورد شده است که حدود ۹۰ درصد این منابع آبی در بخش کشاورزی مصرف می شود.