کرج – عصر شفافیت – محمد زمانیان، رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، در بیست و دومین تور رسانهای دانشبنیان سازمان تات گفت: در بحث عملکرد دانه کنجد و گلرنگ بالاتر از سطح جهانی و در مورد گیاه کلزا نسبت به این ویژگی در سطح جهانی هستیم.
به گزارش پایگاه خبری عصر شفافیت از البرز، محمد زمانیان، هدف از برگزاری روز مزرعه ذرت، گیاهان علوفهای و دانههای روغنی در قالب تور رسانهای را آشنایی کارشناسان ، کشاورزان و بهرهبرداران بخش کشاورزی با آخرین یافتههای علمی و تحقیقاتی موسسه عنوان نمود و در بیان دستاوردهای تحقیقاتی بخش ذرت و گیاهان علوفهای از خودکفایی 100 درصدی بذر هستههای اولیه علوفه و 90 درصدی تولید بذر هستههای اولیه ذرت خبر داد، وی اظهار امیدواری کرد؛ امسال شاهد معرفی ارقام هیبرید ارزن و سورگوم علوفهای در بخش تحقیقات گیاهان علوفه ای خواهیم بود.
وی خشکسالی و کمآبی را یکی از چالشهای مهم بخش کشاورزی خواند و در این راستا معرفی ارقام کم آب بر، مقاوم به تنش خشکی، با عملکرد بالای دانه و تولید بذور هیبرید را از مهمترین اهداف بخشهای تحقیقاتی ذرت و دانههای روغنی عنوان نمود.
وی همچنین از تولید 18 میلیون تن ذرت علوفهای که بالغ بر نیاز 15 میلیون تنی کشور است خبر داد و گفت: ما در تولید ذرت علوفهای به خودکفایی رسیدهایم، وی افزود: در سال زراعی گذشته حدود 9 تن هستههای اولیه ارقام ذرت و بیش از 4 تن هستههای اولیه بذور سایر گیاهان علوفهای تولیدشده است.
رئیس موسسه در خصوص دستاوردهای بخش تحقیقات دانههای روغنی خاطرنشان ساخت: در بخش دانههای روغنی بر پنج محصول دانههای روغنی کلزا، سویا، آفتابگردان، کنجد و گلرنگ فعالیتهای تحقیقاتی به نژادی و به زراعی انجام میشود و این بخش سالانه 56 پروژه تحقیقاتی در دست اجرا دارد.
زمانیان گفت: در بحث عملکرد دانه کنجد و گلرنگ بالاتر از سطح جهانی و در مورد گیاه کلزا نسبت به این ویژگی در سطح جهانی هستیم.
وی افزود: تولید ارقام هیبرید کلزا و آفتابگردان، ارقام زودرس گلرنگ و ارقام متحمل به ریزش در کنجد از مهمترین اهداف بخش تحقیقات دانههای روغنی موسسه است.
زمانیان در بیان دستاوردهای موسسه به معرفی 395 رقم اصلاحشده محصولات مختلف زراعی از ابتدا تاکنون و بهطور میانگین معرفی سالانه 20 رقم اصلاحشده به جامعه کشاورزان اشاره و اظهار داشت: موسسه با سابقه تحقیقاتی بیش از 65 سال و پنج بخش تحقیقاتی بر 35 محصول زراعی مؤثر در تأمین امنیت غذایی کشور و پایداری تولید به فعالیت تحقیقاتی میپردازد.
رئیس موسسه، جهش تولیدات کشاورزی از 25 میلیون تن قبل از انقلاب به تولید بیش از 130 میلیون تن را مرهون ارقام معرفیشده توسط محققان موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر دانست.