کرج – عصر شفافیت – بهرام علیزاده رئیس بخش تحقیقات دانههای روغنی گفت: اگر توجه، عزم ملی و حمایتهای لازم برای کشت این محصول ایجاد شود میتوانیم میزان تولید روغن در کشور را به بیش از 30 درصد افزایش دهیم.
به گزارش پایگاه خبری عصر شفافیت از البرز، علیزاده در بیست و دومیاین تور رسانهای را بابی برای آشنایی کشاورزان و گسترش زراعت سه محصول آفتابگردان روغنی، سویا و کنجد در عرصه زراعت استان البرز عنوان کرد.
وی، پرمحصولی، درصد بالای روغن، زودرسی و نیاز آبی کمتر، تحمل به بیماری و تنش خشکی، تحمل به ریزش و درنهایت رصد کیفیت کنجاله و روغن را از اهداف اصلاحی بخش در معرفی ارقام جدید برشمرد.
علیزاده، با اشاره بر چالشهای کشت دانههای روغنی در کشور اظهار داشت: اگر توجه، عزم ملی و حمایتهای لازم برای کشت این محصول ایجاد شود میتوانیم میزان تولید روغن در کشور را به بیش از 30 درصد افزایش دهیم.
درنظرگرفتن سود اقتصادی، تخصیص یارانه به تولید داخلی و تأمین ادوات کاشت، داشت و برداشت این محصول به کشاورزان راهکارهایی بود که رئیس بخش تحقیقات دانههای روغنی برای افزایش تولید و کاهش وابستگی به واردات روغن در کشور بر آنها تأکید کرد، وی توصیه نمود: کشت گیاه بومی گلرنگ و کلزا به دلیل سازگاری با شرایط اقلیمی کشور بهترین گزینه برای کشت گیاهان روغنی است.
30 تا 50 تن تولید هستههای اولیه بذور پنج محصول دانههای روغنی مطابق با سفارش دفتر دانههای روغنی معاونت زراعت از دیگر فعالیتهای این بخش تحقیقات است که علیزاده بر آن اشاره داشت.
رئیس بخش تحقیقات دانههای روغنی، در معرفی این بخش گفت: بخش تحقیقات دانههای روغنی باسابقه 55 ساله بر پنج محصول اصلی دانه های روغنی برای تأمین روغن نباتی کشور تحقیقات به نژادی، به زراعی و تولید بذر را انجام میدهد. وی افزود: این بخش با اجرای میانگین 40 تا 60 پروژه تحقیقاتی به نژادی، به زراعی و بیماریها در سال ، تاکنون 61 رقم اصلاحشده دانههای روغنی؛ 18 رقم سویا، 15 رقم کلزا، 12 رقم آفتابگردان،10 رقم کنجد و 6 رقم گلرنگ را به عرصه کشاورزی معرفی و 15 رقم را به بخش خصوصی واگذار کرده است.