کرج – عصر شفافیت – دبیر علمی سمینار یک روزه بیماری آنفلوانزای پرندگان، از برگزاری این گردهمایی از سوی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با هدف انتقال آخرین یافته های پژوهشی محققان موسسه و ارتقا بهداشت و امنیت غذایی کشور، به زودی در این مجموعه خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری عصر شفافیت از البرز، محمد عبدالشاه در حاشیه پیش نشست سمینار یک روزه بیماری آنفلوانزای پرندگان گفت: این سمینار از سوی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با هدف انتقال تازه ترین نتایج تحقیقاتی و تبادل آخرین یافته ها در مورد ویروس آنفلوانزای پرندگان، ایجاد فضای تعاملی بین پژوهشگران، متخصصان و صنعت و همچنین آگاهی بخشی به منظور ارتقا بهداشت و امنیت غذایی کشور، پاییز امسال در موسسه رازی برگزار خواهد شد.
وی با بیان این که ویروس های شایع آنفلوانزا در کشور به دو صورت غیر بیماریزا و فوق حاد در گردش است، افزود: بخش عمده ای از واکسن H9 مصرفی کشور در موسسه رازی تولید می شود و مهم تر آن که، از میان تمام واکسن های H9 مصرفی در کشور، بذر واکسن موسسه رازی جدیدتر و به ویروس های در گردش ایران نزدیک تر است؛ با این حال، محققان این مجموعه از اواخر سال 1401 و در طول سال 1402، مطالعاتی در خصوص عوامل دخیل در بروز سندروم های تنفسی در مزارع پرورش طیور کشور انجام دادند. یکی از مزایای این مطالعه استفاده از جدیدترین و موثرترین بذر واکسینال در صورت نیاز خواهد بود.
دبیر علمی این همایش، اضافه کرد: نتایج این تحقیقات در کنار نزدیک شدن به زمان شیوع آنفلوانزا در فصول سرد سال و وقوع برخی رویدادها از جمله قابلیت انتقال ویروس به پستانداران و برجسته شدن ابعاد انتقال این ویروس به جامعه انسانی، بر آن شدیم در قالب برگزاری سمینار علمی یک روزه با محوریت بیماری آنفلوانزای پرندگان، نتایج این تحقیقات را در دسترس جامعه علمی کشور، متخصصان، کارشناسان، دست اندرکاران صنعت مرغداری و علاقه مندان قرار دهیم.
عضو هیئت علمی موسسه رازی تصریح کرد: موسسه رازی با دانش انباشته و تراکم تجربیات، در زمینه شناخت و مهار ویروس آنفلوانزا به عنوان بیماری شایع طیور، می تواند تجربیات خود را در اختیار پژوهشگران قرار دهد.
به گفته عبدالشاه، محققان دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی، کلینیسین ها، اساتید و دانشجویان دوره های تخصصی طیور از مدعوین این سمینار یک روزه هستند و به منظور بهره مندی سایر علاقه مندان سراسر کشور از آخرین یافته های علمی بیماری آنفلوانزا، امکانی فراهم شده تا این عزیزان بتوانند به صورت مجازی که آدرس آن متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد، به طور رایگان در این سمینار شرکت کنند.