کرج – عصر شفافیت – اولین رویداد هوش مصنوعی در کشاورزی در محل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کرج برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری عصر شفافیت از البرز، محسن مردی رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در اولین رویداد هوش مصنوعی در کشاورزی با اشاره به شهادت مظلومانه سید شهیدان مقاومت شهید سید حسن نصرالله و سایر همرزمان ایشان به ویژه سردار سرافراز شهید نیلفروشان اظهار داشت: پیروزی عاجل جبهه اسلام را از درگاه ایزدمنان خواستاریم.
وی افزود: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی یکی از 21 موسسه و پژوهشگاه سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی است که با دارا بودن قریب به 2000 عضو هیئت علمی و 8000 محقق و پشتیبان یکی از مهمترین سازمان های تحقیقاتی جهان است که قدمت برخی موسسات آن به بیش از یک قرن می رسد.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بیان کرد: در 40 سال گذشته تولیدات بخش کشاورزی کشور بیش از 400 درصد رشد داشته است که 350 درصد این افزایش بواسطه زحمات بسیار زیاد همکاران ما در سازمان تات و کشاورزان و معاونت های اجرایی در وزارت جهادکشاورزی بوده است که مهمترین دلیل آن رسوخ دانش و افزایش بهره وری بوده است.
مردی افزود: تغییر اقلیم الگوهای آب و هوایی، الگوهای تولید را در آینده تغییر خواهد داد و ما اگر بخواهیم امنیت غذایی پایدار را داشته باشیم ضروری است که الگوهای تولید را با شرایط جدید تطبیق دهیم تا بتوانیم غذای کافی/سالم/قابل دسترس را برای کشور تامین نماییم.
رییس رویداد هوش مصنوعی در کشاورزی در ادامه گفت: آن چیزی که خیلی امروز نیازش احساس می شود تحلیل و نظریه پردازی برای پدیده هایی است که در اینده اتفاق می افتد. برای انجام این کار ما نیاز به داده های دقیق و تحلیل دقیق داده ها و اطلاعات هستیم . ما با تحلیل گذشته می توانیم آینده را خلق کنیم.
وی افزود: ما مجبور هستیم به زودی کشاورزی دقیق را عملیاتی کنیم و ضروری است از فناوری های مختلف هوش مصنوعی برای تهیه داده های دقیق با استفاده از ماهوارهها و حسگرها و همینطور استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل در همه مراحل از کاشت، داشت، برداشت و زنجیره تامین ارزش استفاده نماییم.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی افزود: ما در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و سایر موسسات سازمان تات توجه ویژه به این موضوع داریم و ما در پژوهشگاه در حال تاسیس دو پژوهشکده هوش مصنوعی و کلان داده هستیم ولی روش متفاوتی را دنبال می کنیم. یک شعاری داریم و می گوییم به جای تمایل به گل زدن خیلی علاقمندیم در شادی پس از گل شرکت های خصوصی مشارکت نماییم. لذا امروز بیش از 50 شرکت با پژوهشگاه همکاری می کنند به زودی مرکز نوآوری افتتاح می شود و 4 شرکت لنگر اینجا مستقر می شوند و در این رویداد تلاش می کنیم با 40 شرکتی که در زمینه هوش مصنوعی فعال هستند و داری تولید و ایده هستند آشنا بشویم و از ظرفیت های آنها برای ارتقاء بهره وری در بخش کشاورزی استفاده کنیم و اگر لازم است در کشور در بخش های سیاستگذاری و یا اجرا تغییرات انجام شود انها را پیگیری نماییم.