کرج – عصر شفافیت – مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: با مطالعات انجام شده در سال جاری ۲ پروژه مدیریت چرای شتر و جنگل کاری حاشیه اتوبان در دست اقدام است.
به گزارش پایگاه خبری عصر شفافیت از البرز، اصغر بیات روز پنجشنبه در کنفرانس خبری که به مناسبت هفته خبرنگار در نهالستان بزرگ کرج برگزار شد، افزود: یکی از این پروژه های در دست اقدام جنگلکاری در حاشیه جاده ماهدشت به اشتهارد به وسعت ۴۰۰ هکتار است.
وی افزود: دیگر پروژه هدفگذاری شده در سال ۱۴۰۲ نیز جنگلکاری حاشیه اتوبان غدیر در وسعت ۶۰۰ هکتار با استفاده از گیاهان بومی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: پروژه دیگر که در ستاد ملی مبارزه با گرد و غبار مطرح شده بحث مدیریت چرا هست که یکی از مشکلاتی که در جنوب استان و صالحیه نظرآباد داشتیم بحث شترهای سرگردان بود که بهره برداران علیرغم اینکه پروانه چرا نداشتند ولی از اراضی این منطقه استفاده می کردند.
وی افزود: علیرغم اینکه بارها این دام ها توسط ماموران یگان از منطقه خارج می شدند ولی دوباره به این اراضی صالحیه در نظرآباد یا قزوین بازمی گشتند که مدیریت این موضوع نیازمند اقدام جامع دو استان البرز و قزوین بود.
وی با بیان اینکه در اقدامی نسبت به توقیف ۹۰ نفر شتر با دستور دادستان وارد عمل شدیم، اظهار کرد: مالکان این دام ها امیدوار بر رها کردن این شترها بودند ولی ما آن ها را حدود ۹ روز نگهداری کردیم و در نهایت مالکان مراجعه کرده و تعهد لازم را بر رعایت چرای دام دادند.
بیات گفت: در اجرای این اقدام با حمایت دادستان و فرماندار شهرستان نظرآباد و مشارکت مردم صالحیه و شورا و دهیاری کار به سرانجام رسید و اعتراف کردند که شترها به آن ها تعلق دارد.
مدیرکل منابع طبیعی در بخش دیگری با بیان اینکه مجاورت استان البرز با پایتخت و بحث انتقال آب یکسری از مشکلات عمده را برای البرز ناشی از انتقال آب بین حوزه ای در پی داشته، افزود: ۷۰۰ میلیون مترمکعب از آب دو سد استان البرز از استان خارج می شود که حداقل انتظار استان این است که بخشی از پساب تولید شده در تهران را به البرز بازگردانند تا بخشی از نیازهای بخش کشاورزی نیز مرتفع شود.
وی تصریح کرد: ضمن اینکه بخشی از بحث فرونشست هم به انتقال آب بین حوضه ای برمی گردد که با این پساب تاحدودی رفع می شود.
بیات در ادامه به موضوع تولید یک میلیارد اصله نهال در طی چهار سال در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: این برنامه طبق دستور وزیر جهاد کشاورزی و تاکید رییس جمهور آغاز شد که با مشارکت مردم طی چهار سال یک میلیارد اصله نهال در سراسر کشور تولید و کاشته شود.
وی با بیان اینکه البرز با توجه به ظرفیتی که در نهالستان مادری کرج با ۶۰ سال قدمت وجود دارد به عنوان یک پایلوت برای ستاد سازمان منابع طبیعی در نظر گرفته شد، افزود: از این تعداد نهال حدود ۱۶ درصد تعهد استان البرز است تا سالانه ۴۱ میلیون اصله نهال تولید شود که در طی چهار سال ۱۶۴ میلیون اصله نهال بومی سازگار با اقلیم استان تولید شود.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان البرز به موضوع سیل اخیر در جاده چالوس نیز اشاره کرد و گفت: این سیل با قدرت و شدتی که داشت فقط خداوند بود که این سیل مخرب را کنترل کرد وگرنه خسارات جانی چندصدنفری را در پی داشت.
وی با اشاره به اینکه شدت فرسایش و شیب بالا در منطقه بسیار زیاد است، افزود: ۸۰ درصد حوزه های آبخیز استان سیل خیز هستند که هر لحظه باید منتظر سیل در حوزه ها باشیم که منتهی به جاده ها و مناطق شهری و روستایی می شوند.
وی با تاکید بر اینکه نیاز است تا دستگاه های دولتی در استان به خصوص آب منطقه ای و آبفا در تامین آب این پروژه ها همراه ما باشند، گفت: این کار برای حفاظت منابع طبیعی و محیط زیست و حفظ سلامت و جان حدود ۲۵ میلیون نفر موثر است.
وی گفت: در بررسی های انجام شده در سیل اخیر یکی از عمده مسایلی که منجر به وقوع سیلاب شده مسدود شدن آب راه ها بود که باید مسیل ها آزادسازی شود که مدیریت آب منطقه ای را می طلبد ضمن اینکه تمام خروجی هایی که زیرحوضه های کوچکی هستند بایستی اداره راه کالورت هایی در نظر بگیرد که سیلاب را از خود عبور دهد.
گفتنی است؛ در پایان این کنفرانس از خبرنگاران فعال در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری تجلیل بعمل آمد.