صفحه اصلی > پزشکی و سلامت و دسته‌بندی نشده و علم و فناوری : ششمین تور از سلسله تورهای رسانه‌ای دانش بنیان سازمان تات برگزار شد: همراهی رسانه‌ها؛ از توسعه پایدار تا رسیدن به امنیت غذایی

ششمین تور از سلسله تورهای رسانه‌ای دانش بنیان سازمان تات برگزار شد: همراهی رسانه‌ها؛ از توسعه پایدار تا رسیدن به امنیت غذایی

کرج – عصر شفافیت – موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر؛ مقصد ششمین تور رسانه ای دانش بنیان سازمان تات بود.

 

به گزارش پایگاه خبری عصر شفافیت از البرز، به همت روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ششمین تور رسانه‌ای دانش بنیان با حضور اصحاب رسانه ملی و استانی در روز دوشنبه ۲۳مردادماه ۱۴۰۲ برگزار و از قسمت‌های مختلف موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر بازدید گردید.

اولین برنامه ششمین تور رسانه‌ای دانش بنیان سازمان تات در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با بازديد از مزارع تحقیقاتی بخش تحقیقات سبزی و صیفی و حبوبات آبی آغاز شد.

دکتر موسی پورگرجی رییس این بخش گفت: بخش تحقيقات سبزی، صيفی و حبوبات آبی محصولات متنوعی را در دست بررسی و تحقيق دارد. از مهمترين محصولات اين بخش می‌توان به: سيب‌زمينی، پياز، گوجه‌فرنگی، خيار، فلفل، بادمجان، هندوانه، خربزه، طالبی، كاهو، اسفناج، كدو، كلم، هويج، ساير سبزيجات برگی انواع لوبيا (چيتی، سفيد، قرمز و چشم بلبلی)، باقلا و ماش اشاره كرد.

وی در خصوص دستاوردهای موسسه در این حوزه گفت: از دستاوردهای مهم سال‌های اخير بخش می‌توان به دو رقم سيب زمينی ايرانی به‌نام‌های ساوالان و خاوران، ارقام سير مازند، كاهو پيچ وارش، طالبی سمسوری ۸۸، اسفناج ورامين ۸۸ و سه رقم لوبيا قرمز اختر، درخشان و صياد، سه رقم لوبيا سفيد پاك، شكوفا و درسا، يك رقم لوبيا چيتی صدری و رقم باقلا بركت اشاره كرد.

دکتر پورگنجی افزود: با برنامه‌ريزی‌های انجام‌شده، اين بخش ارقام مناسبی از سيب‌زمينی، خربزه، اسفناج، كاهو، بادمجان، لوبيا چيتی، لوبيا قرمز، لوبيا سفيد، ماش و باقلا در دست اصلاح و معرفی دارد.

بازدید از مزارع تحقیقاتی بخش ذرت و گیاهان علوفه.ای دومین برنامه از ششمین تور رسانه ای دانش بنیان سازمان تات در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر اختصاص داشت.

دكتر علی ماهرخ رئیس بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه‌ای در این بازدید به فعالیت ها و ارائه دستاوردهای این بخش از موسسه پرداخت.

دکتر ماهرخ در ابتدای این بازدید به معرفی بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای پرداخت و گفت: بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای در سال ۱۳۴۹ با هدف توسعه و بهبود کشت ذرت هیبرید در کشور با همکاری مؤسسه زمون پل یوگسلاوی آغاز به کار نمود به طوري که ۲۰ نفر کارشناس ایرانی با همکاری ۷ نفر کارشناس یوگسلاوی در زمینه های به نژادی، به زراعی، تولید بذر، مبارزه با آفات، بیماری ها و علف‌های هرز فعالیت خود را شروع نمودند.

وی افزود: در این راستا بررسی های علمی و فعالیت های مربوط به کشت و توسعه زراعت ذرت در ایران آزمایش های علمی و معرفی ماشین آلات جدید به منظور مکانیزه نمودن کشت و مواظبت و برداشت ذرت، اصلاح و تهیۀ بذر هیبرید و همچنین شناسائی ارقامی که با شرایط آب و هوائی ایران تطابق داشته باشند، مد نظر قرار می گیرد.

بخش بعدی این تور رسانه ای، بازدید اصحاب رسانه از بخش تحقیقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر بود.

دکتر توحید نجفی میرک رییس بخش تحقیقات غلات موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر گفت: مسئوليت مديريت، برنامه ريزی، اجرا و نظارت بر پژوهش های به نژادی، به زراعی، بيماری ها و كيفيت غلات (گندم نان، گندم دوروم، جو، تريتيكاله و چاودار) و توليد بذور پرورشی گندم و جو آبی مورد نياز كشور را در كرج و 20 مركز تحقيقات كشاورزی و 33 ايستگاه تحقيقاتی در چهار اقليم گرم و مرطوب شمال، گرم و خشك جنوب، معتدل و سرد بر عهده دارد.

رییس بخش غلات در خصوص اهداف و وظایف موسسه گفت: مهمترین اهداف بخش تحقیقات غلات اصلاح و معرفی ارقام گندم نان، گندم دوروم، جو، تريتيكاله و چاودار می باشد.

در ادامه ششمین تور رسانه‌ای دانش بنیان سازمان تات در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، دکتر بهزاد سرخی رییس بخش تحقیقات ژنتیک و بانک ژن گیاهی ملی ایران، میزبان خبرنگاران حاضر در این تور یکروزه بود.

دکتر بهزاد سرخی درباره فعالیت های بخش ژنتیک و بانک ژن گیاهی گفت: فعالیت‌های مربوط به حفظ و استفاده از منابع ژنتیكی در ایران بیش از پنجاه سال قدمت دارد و پس از تاسیس “بخش تحقیقات ژنتیك و بانك ژن گیاهی ملی ایران” در سال ۱۳۶۲ این فعالیت با شتاب بیشتری گسترش یافته است.

وی ادامه داد: در حال حاضر، تعداد کل منابع ژنتیکی گیاهان زراعی و خویشاوندان وحشی آن ها 70759 نمونه ژنتیکی است که در دو شرایط کلکسیون پایه (oC18-)، کلکسیون میان مدت و فعال (oC4) در مجموع به حدود 140000 نمونه ژنتیکی می رسد. همچنین تاکنون بیش از 6000 نمونه ژنتیکی از گونه های درختان میوه جمع آوری گردیده است.

دکتر سرخی در ادامه گفت: تا كنون بیش از هفتاد هزار نمونه ژنتیکی گیاهان زراعی و خویشاوندان وحشی آنها و بیش از شش هزار نمونه ژنتیکی از گونه های درختان میوه جمع آوری گردیده است که متناسب با نوع گیاه به یکی از روش های حفاظت ذخایر توارثی نگهداری می شوند. این روش­ها می‌توانند به‌عنوان مكمل همدیگر و به طور هم‌زمان در بانک ژن گیاهی ملی ایران مورد استفاده قرار گیرند.

وی در ادامه توضحیات خود گفت: حفاظت بذور در سردخانه‌ها در شرایط ویژه و مطابق استانداردهای بین‌المللی انجام می‌گیرد. ژرم‌ پلاسم گیاهان زراعی موجود در سردخانه‌های بانك ژن گیاهی ملی ایران را نشان می‌دهد.

دکتر سرخی گفت: شناسائی و ارزیابی عمومی منابع ژنتیكی، انجام تحقیقات ژنتیك پایه و ارزیابی تخصصی (Pre-Breeding)، ثبت اطلاعات و ایجاد بانك اطلاعاتی، توزیع و مبادله ژرم‌پلاسم و ارتباطات علمی، تحقیقاتی و بین المللی از دیگر فعالیت های بخش تحقیقات ژنتیک و بانک ژن گیاهی ملی ایران برشمرد.

ايستگاه پایانی ششمین تور رسانه ای موسسه تات، نشست خبری رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر بود.

دکتر محمد زمانیان در این نشست درخصوص فعاليت هاي علمي اصلاح گیاهان زراعی در ايران گفت: تاریخچه فعاليت های علمی اصلاح گیاهان زراعی در ايران از دهۀ نخست ۱۳۰۰ خورشیدی به صورت پراكنده در مناطق محدودي از كشور آغاز شد. با تأسيس مدرسۀ عالی فلاحت و سپس دانشكدۀ كشاورزی كرج (زير نظر وزارت كشاورزی) در سال ۱۳۰۶، اين كوشش ها سامان يافت و تحقيقات غلات از سال ۱۳۰۹ با  گزینش و اصلاح بذر در توده های بومی آغاز شد.

رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر درباره مهمترين اهداف و وظايف بخش های تحقيقاتی اين مؤسسه اظهار داشت: از مهمترين اهداف و وظايف بخش های تحقيقاتی اين مؤسسه می توان به جمع آوری، حفاظت و توسعۀ ظرفیت بهره برداری از ذخایر ژنتیک گیاهی، بررسي هاي به نژادی، به زراعی و تكنولوژيكی دربارۀ محصولات مهم زراعی و باغی برای اقليم های مختلف كشور، تهیه و ارائۀ دانش فنی مربوطه، تولید هسته های اوليۀ مورد نياز بذر و نهال و ارائۀ مشاوره های فنی و تحقیقاتی برای تعيين سياست ها، خط مشی و نظارت بر كار تولیدکنندگان بذر و نهال كشور اشاره کرد.

گفتنی است؛ تورهای رسانه ای دانش بنیان تات با هدف افزایش آگاهی جامعه از فعالیت موسسات تحقیقاتی، از خردادماه سال جاری آغاز و تا آذرماه ادامه خواهد داشت.

 
Print Friendly, PDF & Email

سمیه بوربور

پست های مرتبط

یکم تا هفتم آبان ماه؛ “هفته ملی اطلاع رسانی هپاتیت”

کرج – عصر شفافیت – ارتقاء دانش، آگاهی مردم و تقویت برنامه‌های…

Print Friendly, PDF & Email
آبان ۲, ۱۴۰۳

مدیرکل دامپزشکی البرز بعنوان سرپرست سازمان دامپزشکی کشور منصوب شد

کرج – عصر شفافیت – در حکمی از سوی غلامرضا نوری وزیر…

Print Friendly, PDF & Email
مهر ۲۶, ۱۴۰۳

مدیرکل بهزیستی البرز: بیش از ۳۶۰۰ فرد دارای آسیب بینایی از حمایت های بهزیستی البرز برخوردارند

کرج – عصر شفافیت – مدیرکل بهزیستی استان البرز گفت: در این…

Print Friendly, PDF & Email
مهر ۲۳, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

ششمین تور از سلسله تورهای رسانه‌ای دانش بنیان سازمان تات برگزار شد: همراهی رسانه‌ها؛ از توسعه پایدار تا رسیدن به امنیت غذایی

اقتصادی
سمیه بوربور

با هدف حفظ منابع آبی و محیط زیست کشور: افزایش ظرفیت تولید پساب بهداشتی در دستور کار ویژه آبفا البرز قرار گرفت

کرج – عصر شفافیت – مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز از اجرای طرح افزایش ظرفیت تولید پساب با ارتقاء فنی مدول اول و بهره برداری کامل از مدول دوم

Print Friendly, PDF & Email
ادامه مطلب »
شهرستانهای استان البرز
سمیه بوربور

اطفاء آتش‌سوزی صعب‌العبور وشگین در شهرستان ساوجبلاغ توسط یگان حفاظت منابع طبیعی

ساوجبلاغ – عصر شفافیت – نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان ساوجبلاغ موفق به مهار آتش‌سوزی در مراتع وشگین این شهرستان شدند. این حادثه در تاریخ ۲۸ مهرماه ۱۴۰۳ رخ داد و

Print Friendly, PDF & Email
ادامه مطلب »
اقتصادی
سمیه بوربور

انتخاب ۴ شرکت و گروه صنعتی استان البرز به عنوان صادرکننده مدال آور و نمونه ملی سال ۱۴۰۳

کرج – عصر شفافیت – مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز گفت: در مراسم روز ملی صادرات امسال که با حضور « دکتر مسعود پزشکیان» رئیس جمهور، «سیدمحمد اتابک» وزیر صنعت،

Print Friendly, PDF & Email
ادامه مطلب »
فرهنگ و هنر
سید ماهان شریفی

همزمان با معرفی الگوی زن برتر مسلمان: جشنواره رسانه‌ای طنین با اهدای جوایز نفیس در البرز برگزار می‌گردد

کرج – عصر شفافیت – رئیس سازمان بسیج رسانه استان البرز از برگزاری جشنواره یک روزه رسانه‌ای طنین ویژه بانوان با اهدای جوایز نفیس خبر داد.     به گزارش پایگاه خبری

Print Friendly, PDF & Email
ادامه مطلب »
آبان ۳, ۱۴۰۳

جریمه نقدی، تاوان اجرا نکردن به تعهدات ارزی

کرج – عصر شفافیت – مدیرکل تعزیرات حکومتی البرز از محکومیت 132 میلیارد و 557 میلیون ریالی برای ایفا نکردن تعهدات ارزی خبر داد.       به گزارش پایگاه خبری عصر…

Print Friendly, PDF & Email
آبان ۲, ۱۴۰۳

با هدف حفظ منابع آبی و محیط زیست کشور: افزایش ظرفیت تولید پساب بهداشتی در دستور کار ویژه آبفا البرز قرار گرفت

کرج – عصر شفافیت – مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز از اجرای طرح افزایش ظرفیت تولید پساب با ارتقاء فنی مدول اول و بهره برداری کامل از مدول دوم…

Print Friendly, PDF & Email
آبان ۲, ۱۴۰۳

یکم تا هفتم آبان ماه؛ “هفته ملی اطلاع رسانی هپاتیت”

کرج – عصر شفافیت – ارتقاء دانش، آگاهی مردم و تقویت برنامه‌های پیشگیری، غربالگری و کنترل هپاتیت‌های ویروسی هدف از اطلاع رسانی این بیماری است.       به گزارش پایگاه خبری…

Print Friendly, PDF & Email
نمونه عنوان
Skip to content