صفحه اصلی > آموزش و پرورش و اجتماعی : با مشارکت فرهنگیان کشور: کارگاه آموزشی تبیین طرح کاشت یک میلیارد درخت با موضوع «جنگل کاری مشارکتی» برگزار شد

با مشارکت فرهنگیان کشور: کارگاه آموزشی تبیین طرح کاشت یک میلیارد درخت با موضوع «جنگل کاری مشارکتی» برگزار شد

کرج – عصر شفافیت – گردهمایی فرهنگیان سراسر کشور به منظور آشنایی و همکاری در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت  با حضور معاون مرکز بین‌المللی یونسکو در ایران برگزار شد.

 

به گزارش پایگاه خبری عصر شفافیت از البرز، کارگاه آموزشی تبیین طرح کاشت یک میلیارد درخت با موضوع «جنگل کاری مشارکتی» روز یکشنبه ۲۹ مردادماه ۱۴۰۲ در مرکز آموزش جوانشیر سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مستقر در کرج برگزار شد‌.

فرهاد رضوی سلیم معاون مرکز بین المللی یونسکو (مدیریت جامع) در ایران با اشاره به اقبال خوب یونسکو در ۲ سال اخیر نسبت به فعالیت های کشور، اظهار داشت: این دفتر هدف اصلی را الگوی داخلی در مدیریت جامع در نظر گرفته است.

وی با بیان اینکه در نظر داریم در این دفتر فعالیت های منابع طبیعی را به عرصه جهانی معرفی کنیم و تخصص جامعه ایرانی را به رخ جهانیان بکشانیم، اظهار کرد: در کشور ایران وقتی راجع به منابع طبیعی صحبت می شود اول از همه مشکلاتی را که احساس می شود که از نظام جهانی عقب هستیم مطرح می کنیم و به بعد دنبال راه حل هستیم.

وی با اشاره به اینکه در تخصص حوزه منابع طبیعی از سطح جهان عقب نیستیم، گفت: ما در این حوزه نیاز به همکاری داریم زیرا یک عرصه بزرگ مثل منابع طبیعی را با یک سازمان و پرسنل آن نمی توان مدیریت کرد بلکه دست نیاز خود را به سوی تمام سازمان ها به خصوص آموزش و پرورش دراز می کنیم تا این طرح کاشت یک میلیارد نهال را اجرا کنیم.

وی از جمله اقدامات یونسکو را اولویت آموزش بانوان و جوانان دانست و افزود: در حال یک تفاهم با یونسکو هستیم تا برای کاشت یک میلیارد نهال را از طریق یونسکو در سطح کشور همکاری داشته باشیم.

رضوی سلیم ادامه داد: در تمامی ۱۱۰ سالی که سازمان جنگل ها فعالیت داشته تمام بخش های مرتع، جنگل، بیابان و آبخیزداری کار خود را به درستی انجام داده اند ولی اگر در عرصه ای بخواهیم به صورت مشترک کاری انجام دهیم مشکلاتی به وجود می آید.

وی به تغییر اقلیمی که در سالیان اخیر نه تنها در ایران بلکه در دنیا رخ داده اشاره کرد و گفت: در اثر تغییرات از ۶ تریلیون اصله درختی که در جهان وجود داشت اکنون به سه تریلیون اصله رسیده است که کاشت یک تریلیارد اصله درخت در سراسر جهان از سوی سازمان ملل به عنوان یک سند الزام آور از سال ۲۰۲۱ مطرح شده است.

وی اضافه کرد: تخریب جنگل، از دست دادن تنوع زیستی، مسایل آب و هوایی، سیستم قضایی و افزایش ناعدالتی ها باعث شد دولت ها در جهان بین امنیت غذایی و امنیت منابع طبیعی، امنیت غذایی را انتخاب کنند تا شکم مردم سیر شود و خیلی ها در دنیا به منابع طبیعی هجوم آوردند و باعث شدند عرصه منابع طبیعی در حوزه های مختلف به مشکل بخورد.

معاون مرکز بین المللی یونسکو (مدیریت جامع) در ایران با بیان اینکه عرصه منابع طبیعی ایران ۱۳۴ میلیون هکتار است، گفت: مساحت حوزه های آبخیز ایران ۱۲۵ میلیون هکتار است که از این میزان ۱۷.۶ میلیون هکتار عرصه های جنگلی و بیشه زار،۸۴.۸ میلیون هکتار مرتعی و ۳۰ میلیون هکتار نیز عرصه های بیابانی است.

وی با تاکید بر اینکه بایستی در ایران پابه پای دنیا برای حفظ منابع طبیعی تلاش شود، افزود: تمام ساختارهای منابع طبیعی به هم ریخته شده و الگوهای آب وهوایی هم دستخوش تغییراتی شده است.

رضوی با بیان اینکه در همین راستا وزارت کشور وارد عمل شده و مسوولیت قرارگاه های جهادی را به استانداران در هر استان و دبیری آن را به ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری واگذار کرده، تصریح کرد: در این قرارگاه مقرر شده تا حوزه های آبخیز دارای مشکل احصاء‌شده و در حوزه هایی که شهرها و جمعیت بیشتری دارند شرح خدماتی در طرح مدیریت جامع تعریف شود.

رضوی با اشاره به اینکه در سال ۶۰۰ میلیون دلار به ما خسارت وارد می شود، اظهار کرد: پدیده گرد و غبار ناشی از تغییر کاربری اراضی رخ می دهد و در قرن ۲۱ که اعلام می شود سال آب است، تمام کشورها رودخانه های مرزی خود را به داخل کشور منحرف می کنند و در حاشیه کشورها و مرزها سدهای بزرگ احداث می کنند که ما هم باید برای حفظ آب و خاک خود منابع آبی خود را حفاظت کنیم.

وی گفت: در همین راستا باید همه دست به دست هم دهند تا رطوبت نسبی خاک که در عمق خاک کاهش می یابد و ریزگردها با کمترین وزشی شروع به حرکت می کنند که منجر به مشکلات زیادی می شود تولید آب داشته باشیم.

رضوی اضافه کرد: در حوزه سیاسی نیز تغییرات ژئوپولتیک در سطح خاورمیانه در حال رخ دادن است و به زودی در حوزه های کشورهایی مثل عراق و ترکیه هجوم می آورند به سمت کشورهایی مثل ایران که ناچار هستیم برای حفاظت از منابع طبیعی منابع آبی کشور خود را حفاظت کنیم.

وی یادآور شد: ۲۷۰ میلیون هکتار کانون های گرد و غبار در خاورمیانه و در اطراف ایران از عراق و سوریه، عربستان، اردن و حوزه خلیج فارس و کشورهای شمالی تا افغانستان و پاکستان و هند داریم و تنها یک کار می ماند که باید به کمک همدیگر بتوانیم به جایی برسیم.

گفتنی است؛ در این کارگاه آموزشی سرگروه های درس جغرافیا و مربیان پرورشی ۱۷ استان کشور حضور داشتند.

Print Friendly, PDF & Email

سمیه بوربور

پست های مرتبط

به مناسبت همزمانی هفته استاندارد و هفته کودک: همایش سفیران استاندارد در البرز برگزار شد

کرج – عصر شفافیت – مدیرکل استاندارد البرز از آغاز هفته استاندارد…

Print Friendly, PDF & Email

البرز رتبه اول کشور در کاهش تصادفات جاده‌ای را کسب کرد

کرج – عصر شفافیت – مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای…

Print Friendly, PDF & Email
مهر ۱۸, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

با مشارکت فرهنگیان کشور: کارگاه آموزشی تبیین طرح کاشت یک میلیارد درخت با موضوع «جنگل کاری مشارکتی» برگزار شد

شهرستانهای استان البرز
سمیه بوربور

با هدف رفع مشکلات و تأمین زیرساخت ها: پروژه های عمرانی مدیریت شهری اجرا می شود

فردیس – عصر شفافیت – شهردار فردیس گفت: نگرش مدیریت شهری فردیس  در پیش بینی پروژه های عمرانی،  رفع مشکلات و تامین زیر ساخت‌های لازم شهری از جمله مشکلات ترافیکی، افزایش سرانه

Print Friendly, PDF & Email
ادامه مطلب »
آموزش و پرورش
سمیه بوربور

البرز پایین ترین سرانه های آموزشی و بالاترین تراکم دانش آموزی را دارد/وزارت آموزش و پرورش ۲۲۰ مدرسه جدید در البرز احداث می کند

کرج – عصر شفافیت – وزیر آموزش و پرورش گفت: اقدامات بسیار بزرگی در جهت جبران ضعف در سرانه های آموزشی و پرورشی استان البرز شکل گرفته که از نگاه استاندار البرز

Print Friendly, PDF & Email
ادامه مطلب »
اقتصادی
سمیه بوربور

کیفیت سنجی آب سرشاخه های ۲ رودخانه البرز با استفاده از آزمایشگاه سیار

کرج – عصر شفافیت – مدیر دفتر محیط زیست آب منطقه‌ای البرز اظهار داشت: آزمایشگاههای سیار برای کیفیت سنجی آب سرشاخه های ۲ رودخانه بزرگ طالقان و کرج به کار گرفته شده

Print Friendly, PDF & Email
ادامه مطلب »
اقتصادی
سمیه بوربور

با هدف حفظ منابع آبی و محیط زیست کشور: افزایش ظرفیت تولید پساب بهداشتی در دستور کار ویژه آبفا البرز قرار گرفت

کرج – عصر شفافیت – مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز از اجرای طرح افزایش ظرفیت تولید پساب با ارتقاء فنی مدول اول و بهره برداری کامل از مدول دوم

Print Friendly, PDF & Email
ادامه مطلب »

با هدف رفع مشکلات و تأمین زیرساخت ها: پروژه های عمرانی مدیریت شهری اجرا می شود

فردیس – عصر شفافیت – شهردار فردیس گفت: نگرش مدیریت شهری فردیس  در پیش بینی پروژه های عمرانی،  رفع مشکلات و تامین زیر ساخت‌های لازم شهری از جمله مشکلات ترافیکی، افزایش سرانه…

Print Friendly, PDF & Email
آبان ۸, ۱۴۰۳

مرتضی ولی پوری سرپرست معاونت استانداری و فرمانداری شهرستان کرج شد

 کرج – عصر شفافیت – طی حکمی از سوی نماینده عالی دولت در استان البرز مرتضی ولی پوری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری البرز با حفظ سمت به عنوان سرپرست معاونت…

Print Friendly, PDF & Email
آبان ۸, ۱۴۰۳

البرز پایین ترین سرانه های آموزشی و بالاترین تراکم دانش آموزی را دارد/وزارت آموزش و پرورش ۲۲۰ مدرسه جدید در البرز احداث می کند

کرج – عصر شفافیت – وزیر آموزش و پرورش گفت: اقدامات بسیار بزرگی در جهت جبران ضعف در سرانه های آموزشی و پرورشی استان البرز شکل گرفته که از نگاه استاندار البرز…

Print Friendly, PDF & Email
نمونه عنوان
Skip to content