به گزارش پایگاه خبری عصر شفافیت به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی، محمدمهدی قاسمی، در بازدید از هنرستان کشاورزی ارشاد وابسته به مرکز تحقیقات خراسان جنوبی بر افزایش کیفیت آموزش دانش آموزان تاکید کرد و گفت: دانش آموزان امیدهای آینده کشاورزی کشور هستند و توجه بر افزایش مهارت و توسعه آموزشهای عملی آنها ضرورت دارد.
معاون سازمان تات حمایتهای دولت در بحث آموزشهای مرتبط را بسیار مهم و بهصورت راهکار اجرایی در این زمینه دانست و افزود: خراسان جنوبی با پیشینه کشاورزی بسیار مناسب باید کلکسیونی از امکانات کشاورزی و محصولات مزیتدار را به خود اختصاص دهد.
قاسمی در دیدار با مدیران، مسئولین و بهره برداران شرکتهای سهامی زراعی شهرستان قاینات نیز گفت: شرکتهای سهامی زراعی که این استان، یکی از ظرفیتهای بسیار اساسی برای متشکل کردن مردم میباشد.
معاون سازمان تات و رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور با بیان اینکه یکی از اساسیترین مشکلات حال حاضر ما نظام خرده مالکی است که نتوانستیم آنچنان که باید متشکل کنیم، ادامه داد: خراسان جنوبی از معدود استانهایی است که توانسته تمامی اراضی خود را در قالب دو شرکت سهامی زراعی متشکل کرده است.
وی با اشاره به اینکه این شرکتها میبایست برای پر کردن شکاف بهرهوری قراردادهایی را با کشاورزان منعقد کند، افزود: یکی از مهمترین وظایف ترویج کشاورزی توانمندسازی نیروی انسانی است.
معاون سازمان تات با بیان اینکه از آخرین تکنولوژیها میبایست به نحو مطلوب استفاده شود، گفت: بین کشاورزانی که رفتار نوآورانه دارند و از آخرین تکنولوژیها بهره میبرند و در امور خود دقت نظر دارند با کشاورزانی که به صورت تجربی و سنتی و عادی مشغول فعالیت هستند بسیار تفاوت هست.
قاسمی بیان کرد: یکی دیگر از برنامههای ترویج کشاورزی، الگوبرداری از رفتار کشاورزانی که از تکنولوژیها و دانش روز استفاده میکنند و آموزش و ترویج آن برای سایر کشاورزان است.
معاون سازمان تات و رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور گفت: استفاده از دانش و تکنولوژی روز بهرهگیری از کشاورزان پیشرو باعث افزایش ضریب راندمان کشاورزی در سطح منطقه میشود.
قاسمی عنوان کرد: مسئولین، تشکلها، خانواده جهادکشاورزی اعم از مدیریت جهادکشاورزی شهرستانها، مراکزجهادکشاورزی، مدیریت ترویج و آموزش کشاورزی، مرکز تحقیقات و همه میبایست برای استفاده از امکانات در راستای آموزش و توسعه کشاورزی فعالیت نمایند.
وی با اشاره به اینکه خود اتکایی و خودکفایی جز باهمت جهادی امکانپذیر نمیباشد، اظهار داشت: خراسان جنوبی با پیشینه کشاورزی بسیار مناسب باید کلکسیونی از امکانات کشاورزی و محصولات مزیتدار را به خود اختصاص دهد.
قاسمی گفت: کشاورزان خراسان جنوبی میبایست از ظرفیتها و امکانات موجود نهایت استفاده را ببرند و با استفاده از توان و ظرفیت بومی تاثیر تحریمهای بین المللی را به حداقل برسانند.
معاون سازمان تات و رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور با بیان اینکه کشاورزان پرتلاش در کشور چهارفصل ایران که از منابع مختلف زیست محیطی، آبی و خاکی برخوردار است، میتوانند بخش عمدهای از مشکلات اقتصادی را مرتفع نمایند، اظهار کرد: برای برون رفت از شرایط فعلی تنها با عزم ملی و همت جهادی همه کشاورزان، تولیدکنندگان و بهرهبرداران امکانپذیر میباشد.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان جنوبی نیز ضمن تبیین موارد مربوط به آموزشهای رسمی، آموزش کارکنان و بهره برداران، درباره فعالیتهای انجام شده در حوزه آموزش و ترویج کشاورزی استان گزارشی ارائه داد و به حضور محققان معین در مزارع و باغات کشاورزان استان به منظور ارائه آخرین دستاوردهای تحقیقاتی اشاره کرد. وی با تاکید براین نکته که اولویتهای پژوهشی و آموزشی مرکز بر اساس نیاز کشاورزان و اهمیت محصولات مزیت دار این استان است، چالشها و مسائل و مشکلات این حوزه را مطرح کرد.